måndag 23 maj 2016

Nästan sommar

Tolvåringen buss anlände 3.30, och då började det redan ljusna, så det gick hur bra som helst att köra till lande då (och med rekordfart, det var ju ingen trafik). Två älgar såg vi på vägen - den ena stod majestätiskt mitt på en gångbro över motorvägen - och två tranor, som ju är enorma på nära håll.

Vi hade hunden med oss, tanken var att han (som annars är ganska orolig i bilen) kanske skulle vara lugn om man kör på natten - men man kan ju lugnt konstatera att så inte var fallet. Han trampade omkring i bilen under hela bilresan, skällde som en tok när vi var framme och steg ut ur bilen klockan 05.15, och väckte sedan alla som sov med överlyckliga hälsningsceremonier när vi steg in i huset.

På lande blommade äppelträden - och solen strålade hela helgen.

Vi åkte på båtutfärder både på lördagen och på söndagen.

På söndagen hade vi med oss korv, som vi grillade på en öde ö. På ön skrämde vi iväg en snok, som simmade en lång runda och sedan kom tillbaka - och efter att vi hade ätit och pausat upptäckte vi en stor huggorm någon meter från vårt läger. Den låg absolut stilla i en solig skreva, också efter att vi hade upptäckt den och surrade där omkring, så jag gissar att den hade varit där hela tiden. Mycket spännande, i synnerhet för sexåringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar