måndag 3 oktober 2016

Hej igen

Hälften av lördagens lingonskörd. Tolvåringen kallade lingonhinken "ett bollhav för sniglar".
Ursäkta en lång och omotiverad bloggpaus. Först berodde den kanske främst på rätt mycket jobb, med helgjobb för en vecka sedan och en jobbresa på ett par dagar förra veckan. Sedan fortsatte torkan med brist på händelser att skriva om - lifvet har gått sin välbekanta, trevliga vardagsgång utan desto mera utsvävningar. Och på samma sätt har det fortsatt. På veckoslutet var vi på lande, tog upp båten, plockade lingon och svamp, myste i stugköket i stormen och badade bastu. För övrigt kan jag tipsa om en mycket enkel och läcker efterrätt: lingon och kinuskisås. Mängder av lingon och mängder av kinuskisås, gärna i en tekopp om man inte råkar ha dessertskålar på lande. Vi hade nyplockade lingon och varm sås, det var utsökt men skulle kanske bli ännu bättre om lingonen var frusna?  

På söndagen åkte vi hem via Fiskars, där det var närmatsmarknad. Vi promenerade omkring i den vackra miljön, åt lunch och köpte med oss litet grönsaker hem. Dock inte draken ovan, men man kanske kunde pyssla något liknande som kalasdekoration någon gång.

Och till sist en glädjenyhet från jobbet: min mugg, som har varit försvunnen i månader, dök plötsligt upp i diskmaskinen igen! Undrar vem som har använt den här emellan (och tydligen förvarat den i sitt rum - odiskad??? - eftersom den inte har synats till)?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar