söndag 6 augusti 2017

Göteborgstips

Vi är ju hemma sedan länge redan, men om någon annan är intresserad av en tur till Göteborg (eventuellt med barn) kommer här några tips och iakttagelser:

- Tåg mellan Stockholm och Göteborg var supersmidigt. Bekvämt, rätt snabbt, toalettbesök möjliga under resan, restaurangvagn (med plättar!), fungerande wifi. På allt sätt en trevlig upplevelse.

- Vi bodde på Radisson Blu Riverside, valt eftersom det hade pool och Booking erbjöd ett mycket bra pris. Hotellet var utmärkt på alla sätt och vis, bekvämt rum och underbart morgonmål. Det låg dock en bit utanför kärncentrum, och sista biten åkte man båt - vilket naturligtvis var både fint och litet jobbigt (det gällde att hålla reda på tidtabellen på kvällen, när båten bara gick en gång i timmen)

- Hotellet fick många, många extrapoäng när de arrangerade en överraskning åt minstingen, som råkade fylla åtta under vistelsen. Efter morgonmålet kom de in med en eldsprutande, vackert dekorerad och mycket god chokladmousse.

- Vi åt mycket gott, bland annat på Sjöbaren och Gabriel (vars ljuvliga fiskgratäng syns på bilden). Jag fick mina skaldjur, hurra! 

- Så mycket hann vi inte "göra" på två dagar i Göteborg, det blev till exempel inget Liseberg. Men vi vandrade omkring, tittade litet i butiker, åt och fikade, njöt av vårt hotell, badade i bubbelpoolerna båda morgnarna. Och det var ju hur bra som helst! Mycket blev förstås ännu osett, och jag återvänder gärna.

- Vi åkte till Stockholm med nattbåten och hem med dagsbåten till Åbo. Det passade ganska bra, åttaåringen fick tillbringa mycket tid på de älskade Sverigebåtarna och jag hann inte bli utled. Dessutom råkade dagen bli otippat varm och solig när vi åkte hem, så man kunde sitta ute på däck och njuta.

Sammanfattningsvis är Göteborg en trevlig stad som man gärna besöker, och att resa med båt och tåg är ett utmärkt alternativ när man är ensam vuxen med barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar