onsdag 2 augusti 2017

Hälsningar från Göteborg!

Sjuåringen (som fyller åtta i morgon, men vi firar först på söndag när hela familjen är samlad) och jag är på äventyr. 

På måndag kväll tog vi båten från Helsingfors till Stockholm. Vi åt gott, lekte i lekrummen, tog en drink i nattklubben medan vi tittade på showen och sov sedan som stockar - ovanligt nog på båt. Vi hade en rymlig, uppfräschad Promenade-hytt. Övre sängarna var borttagna i samband med renoveringen, och resultatet blev en jämförelsevis luftig tvåpersonershytt. Den låg på tionde däck, så ljuden från promenaden hördes inte, och det var tydligen alldeles lugnt, för båten gungade inte alls. 

I Stockholm träffade vi min bror med familj och besökte deras nya bostad för första gången. De var mitt i renoveringen, så det var litet rörigt, men det kommer att bli jättefint. På eftermiddagen tog vi snabbtåget mot Göteborg. Så smidigt, och riktigt trevligt att åka genom Sverige - det finns mycket skog, men också massor av vacker landsbygd med åkrar, kor och prydliga trähus. Och i restaurangvagnen fick man pannkakor!

Sextiden var vi framme och började leta efter vårt hotell. Det visade sig att det låg på andra sidan älven, så man fick gå en bit och sedan åka båt! Skönheten i att åka båt i sommarkvällen uppvägde nog besväret med den litet längre vägen. Men efter att ha hittat hotellet och tagit oss tillbaka till centrum var vi så hungriga och trötta att vi tog första, bästa restaurang som såg bra ut och åt indiskt till middag (minus: inga skaldjur, plus: sjuåringen upptäckte att hon ääääälskar chicken tikka masala). 

Till sist tittade vi på svensk tv och åt godis i sängen (det måste man när man bor på hotell), och nändes släcka lampan först efter tolv. Lång och fin dag.

Och i dag har morgonen börjat med fantastisk hotellfrukost och dopp i bubbelpoolen på spa-avdelningen på översta våningen. En av poolerna (närmast en badtunna) är ute på terrassen med fantastisk utsikt över älven och stan på andra sidan. Och nu ska vi ut på stan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar