måndag 14 maj 2018

Sommar, ju!

Vilken helg det har varit! Vilken toppentajming med sol och värmebölja just över Kristi Himmelfärdshelgen, då så många (bland annat vi) hade tagit fredagen ledig och alltså fick en fyra dagars minisemester.

Vi åkte ut till lande på onsdag kväll. Maken hade en after work, så vi kom iväg ganska sent och var framme först halvtiotiden. Men den här tiden på året gör det ju absolut ingenting, när det ännu är ljust då.


På torsdagen pysslade vi på gården. Maken tvättade båten och jag satte mina små trädgårdsland i skick. Nästa gång ska jag köpa frön (och kanske lökar?) och så.


 Rabarbern hade vuxit, så vi kunde göra rabarberpaj.

Och äta vackra, goda, synnerligen närproducerade ägg. 

Åttaåringen fick äntligen, äntligen gå på sin första ridlektion, och fjortonåringen hängde också med. Stallet har ett sympatiskt koncept - de har inte ridlektioner som vanligt, så att det är en grupp en viss tid i veckan och så går man framåt i en viss takt. I stället bokar man en tid när det passar båda parter, och sedan får man välja vad man gör. Bekantar sig med hästarna, rider eller sköter om dem - vad man känner för. Denna första gång gick de en lång promenad i skogen och borstade sedan hästarna. Mycket lyckat.

Fast min klena högra handled gillade inte dagens aktivitet så värst, så det blev att ta det litet lugnare sedan.

 
Och jag vet att de inte syns på bilden (utom om ni förstorar den), men på kvällen såg vi 14 havsörnar samtidigt! Otroligt!

På fredagen satte vi i båten och åkte på årets första båtutfärd. 

Men sedan åkte vi in till stan, för på lördag skulle maken och jag på cykelfest och åttaåringen på jomppatävlingar (precis på samma dag, liksom i fjol). Men den här gången hade vi tänkt efter i förväg och bett största systern åka till Åbo med minisystern. Snällt ställde hon upp, och alla parter var mycket nöjda med arrangemanget. 


Och på söndagen avslutade vi den fantastiska helgen med en redan traditionell morsdagsutfärd till Sveaborg tillsammans med hela familjen. Vi åt glass och pizza och njöt av solen på strandklipporna. Mycket, mycket bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar