torsdag 3 maj 2018

Vappen 2018

Valborgsmässoafton och första maj firades detta år på ett synnerligen socialt sätt. Vappen är - åtminstone hos oss - fullständigt olika från år till år. Någon gång har vi bara varit på lande, något år har vi varit på resa, ibland har vi haft program ena dagen men inte den andra och någon gång fullt program. Vappen är kravlös, och just det gör den så trevlig. Och så firar man våren, vilket ju inte heller kan bli fel.

I år var vi på ett jätteparty på Valborgsmässoafton - vi var 30 vuxna och 30+ barn. Värdarna hade ordnat det så fint. Först åt de 15 minsta barnen. När de var klara fick de större barnen sätta sig vid "barnbordet", och de vuxna vid två stora bord i ett annat rum. Sedan åt vi i timmar. Mellan huvudrätten och efterrätten fick alla herrar byta plats, så man fick nytt sällskap. Så bra!

Det är helt annat nu, när barnen är större (den minsta var visst fem år). Man sitter lugnt och äter, och emellanåt skyms solen när en stor flock med barn tjattrande rusar förbi, mitt i leken, på väg till ett eller annat. Emellanåt har något barn ärende, och då vet de ju var de hittar sina föräldrar. Alla stortrivs.

För första maj hade vi inga planer, vi hade litet tänkt oss att kanske gå till Kaisaniemi och sedan på lunch någonstans, men så lovade väderprognosen regn och rusk och då kom vi litet av oss. Vi skickade ett meddelande till några andra familjer och undrade om de ville hänga med till den lokala restaurangen på lunch. Men kom till oss i stället, svarade en av familjerna. Vi grillar hamburgare!

Och så packade vi med oss efterrätt och gick till dem. Fyra familjer träffades där, och så satt vi hos dem mellan två och åtta och hade det hur trevligt som helst. Och eftersom vi ändå gick hem redan till åtta hann man sova och var inte så förstörd på jobbet på onsdagen. Mycket, mycket bra helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar