lördag 9 mars 2019

Nattjästa bröd


Lördag och nattjästa semlor (frallor) till frukost. Och de blev så bra i dag! Frasiga skal, mjuka inuti och med stora luftbubblor. Den totala arbetsinsatsen är kanske 7 minuter (men tid i kylen och ugnen behövs ju) - så värt det.

Så här gjorde jag den här gången:

6 dl kallt vatten
1 msk honung
3 tsk salt
1 påse torrjäst
3 dl rågmjöl
6 dl vetemjöl

Rör ihop allt till en deg, täck med en handduk och ställ in i kylen över natten. På morgonen tar man fram bunken, stjälper ut degen på en mjölad, stor skärbräda , skär den i 16 bitar (inget knådande, inget rullande av bullar) och lägger dem på plåtar. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft). När ugnen är varm gräddas bröden i 20 minuter. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar