onsdag 6 mars 2019

Fyra bra vegetariska middagar

Vi hade ju vår vegetariska januari, då en av oss åt vegetariskt hela tiden och resten åt kött bara på helgerna. Det gick ju bra, så vi har liksom fortsatt med vanan. Numera äter alla vegetarisk middag på vardagarna och alla kött på helgerna (inte så strikt, har det blivit kött över från söndagsmiddagen får den som vill nog äta det också på måndagen, men vi lagar inte middagar med kött på vardagar).

Nu har det dock uppstått ett behov av många bra vegetariska vardagsrecept - det vill säga sådana som går snabbt att laga, inte innehåller allt för komplicerade ingredienser och ändå är tillräckligt mättande. Jag tänkte att andra kanske har samma behov, så här kommer mina bästa vardagsrätter.

Ugnsrostade rotsaker med kikärter



Man gör som receptet här, men byter ut chorizo-korvarna mot färdigkokta kikärter. Rotsakerna blir mjuka, kikärterna blir krispiga, och tillsammans blir det jättegott. Ännu bättre med en sås till, till exempel guacamole eller en kall gräddfilssås.

Ärtsoppa av frysta ärter


Bild på grönpeppar (och inte ärter), men den får symbolisera ärterna
Så enkelt, och så gott. Hacka en vitlöksklyfta och fräs den i olja. Häll på grönsaksbuljong. Häll i frysta ärter och låt koka upp. Mixa. Smaka av med salt och peppar vid behov. Klart! Ät som den är, med bröd, eller klicka i litet créme fraiche.


Biffar med röda linser och morötter



Ett av våra favoritrecept från Portionen under tian. Du hittar det här.

Vege-lasagne



Om man har litet mera tid för matlagningen till sitt förfogande är detta recept en favorit. Zucchinin ger fin struktur med litet tuggmotstånd.

Jag är fortfarande på jakt efter fler vegetariska vardagsrecept, så du får så gärna tipsa mig om dina favoriter! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar