fredag 15 mars 2019

Programtips

Helgtulpaner
Då det nästan är helg igen, kan jag ju berätta vad vi gjorde förra helgen - ifall någon i Helsingforsregionen behöver tips. Det var nämligen ett mycket trevligt veckoslutsprogram.

Lördagen började på minstingens jomppauppvisning. Sedan tog vi med henne och åkte (via en snabbmatsrestaurang, till damen stora glädje) till Ornamos försäljningsutställning på Kabelfabriken.

Vi började med tavlorna. Det är alltid skoj att titta, men i år hittade vi mycket få som tilltalade oss så mycket att vi skulle vilja ha dem hemma på väggen. Många skulle ju dessutom omöjligt rymmas i ett vanligt hem, som inte har fem meters takhöjd och enorma, tomma väggar.

Men på glas- och keramiksidan - ååh! Till exempel det här fatet. Men man skulle ju behöva ett speciellt bord bara för det. Och hur skulle man våga diska det? Men så enormt vackert.

Eller den här väggdekorationen! Så fin!

Efter utställningen åkte vi hem och lagade middag, innan vi lämnade systrarna hemma och åkte på fest. Det var en stor hemmafest, med 50 gäster, och kändes som förr i tiden när man yrade runt och talade med massor av kända, halvkända och okända människor i ett fullsmockat vardagsrum. Numera brukar ju festerna oftast vara en middag med fyra andra par, där man känner minst tre par väl. Så det var väldigt trevligt med en stor, blandad fest som omväxling.

Nästa dag tog vi först en långpromenad med hunden i solen och åkte sedan på eftermiddagsbio på tu man hand med maken. Vi såg Green Book, och vi tyckte väldigt mycket om den, båda två.

Dessutom såg vi den i Lounge-salen i Iso Omena, vilket gav ytterligare stjärnglans åt upplevelsen. Där finns bara ett tjugotal platser, och alla sitter i enskilda fåtöljer. Fåtöljerna går att vippa bakåt, och då kommer ett fotstöd upp. Jättebekvämt och lyxigt.

Ornamos utställning är öppen ännu inkommande veckoslut, och jag antar att Green Book också går fortfarande. Båda mycket sevärda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar