fredag 25 september 2020

Septembervecka

 

Hemresan med nattåg var jättetrevlig. Det mest spännande momentet var väl att lasta bilen i bilvagnen, men det fick maken göra ensam, för det var trångt. Sovkupéerna är pyttesmå, men sängarna är bekväma, och det känns litet som att sova i en mysig koja (med en massa höga och okända ljud, dock). Maken och jag delade en kupé och systrarna och hunden en annan. 

När vi kom fram till Helsingfors på lördag morgon var vädret strålande, och vi fortsatte direkt till lande. Svamplyckan i skogen var mycket god - det tog inte mer än en timme att fylla korgen. Och vi som inte brukar vara så bra på att hitta Karl Johan-svampar gjorde det minsann nu.

Fast vi är ju inte 100 % säkra på dem, så vi måste skicka en bild till svampkännarkompisar och be dem kolla vår skörd. Tydligen var alla rätt, fast en del hade så smala fötter. 

Så lagade vi pasta med ett par av sopparna, och den blev underbar.

Tillbaka i stan har veckan varit ganska hektisk, med mycket jobb och en del annat program. På onsdag kväll hade vi gäster (utomhus), och maken riggade upp festbelysning. Det blev så fint! Så igår kväll tände han den igen, bara för vår glädje, när vi svalkade oss ute efter bastun.

Och nu är det ju snart veckoslut igen, och det blir lande igen för maken, minstingen, hunden och mig. Äldstingen har annat program och tjugoåringen väntar på svar från ett coronatest. Om hon får det snart (och det är negativt) kommer hon också.

1 kommentar:

  1. Nu är dehär Nyare Såvkupeerna helt OK, med sina Duschar i Övrevåningen, vilka ju visserligen, inte är Mycket att Hänga i granen med, men går ju, om man inte hunnit duscha före Resan. Hoppas, att Dåtterns Test var Negativt, om Svaren redan kommit, så hon Kunde komma med Er till Landet.

    SvaraRadera