måndag 18 januari 2021

Januari som bäst


Nu kommer det att bli ett inlägg med vansinnigt många bilder - men vad kan man annat när vintern på lande såg ut så här under helgen? Kallt, soligt, ljust och så vackert.

Två elvaåringar och två unga vuxna kom med oss till stugan, och testade naturligtvis pulkabacken som nu gick ända från huset ner till sjön.

Taxen rusar alltid framför pulkan, med öronen fladdrande. Hittills har han inte blivit under. 

Vassen är fin nu också, med sin vinterfärg.

Efter friluftandet (i 20 minusgrader) åt vi en brakmiddag och spelade sedan Pictionary, för första gången på många år. Elvaåringarna spelade det för första gången någonsin. Maken och jag var fortfarande mycket samspelta, trots den långa pausen ( i Pictionary är det ju inte viktigt att rita snyggt - då skulle vi förlora direkt - utan att rita på ett sätt som ens lagkamrat förstår), men fick till sist se oss slagna av äldstingen och hennes pojkvän. Elvaåringen och hennes kompis fick också in snitsen rätt snabbt och klarade sig med den äran. Och så skrattade vi så man nästan storknade, främst på grund av just våra bristande talanger i teckning. Bra spel.

Under natten blev det dimma, när temperaturen steg till -12 (inte -6, som de hade lovat). Soluppgång bakom dis och träd.

Alla nakna träd hade fått ett frostskimmer.

Mot eftermiddagen, efter en långpromenad och mera pulkaåkning, släppte jag flickorna ut på isen (nära stranden, där de skulle bottna utifallatt). Modigare unga män (vars mamma förmodligen inte var hemma) körde långt ute på isen med fyrhjuling och motorcyklar.
 
Nytt perspektiv på vassen.

Och så gick solen ner på söndag eftermiddag, och vi begav oss mot stan igen. Fin helg.

Förutom friluftandet hann vi också skruva ihop den nya sängen. Maken målade också de sista väggarna och satte upp några hyllor. 

Sängen passar så bra i rummet! Och man sover jättegott i den också, rapporterade flickorna. På andra sidan mattan finns bäddsoffan, så om behovet är stort kan man numera sova fem personer i stora sovrummet.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar