onsdag 13 januari 2021

Januarivardag

 

Nog har vi fått snö, minsann. Två vintrars snö på två dagar, läste jag. Så fint! Och inget problem med att få vardagsmotion, när man får skotta gården flera gånger per dag och pulsa genom snödrivor på hundpromenaden. Taxen ääälskar för övrigt snön, fast man tycker han skulle ha det litet jobbigt i drivorna med sina korta ben.

Nu, när alla helger är över på riktigt, känns det som att det är dags att igen börja med en mer skärpsam (minstingens utmärka ord från när hon var liten) vardag. Söndag-måndag-tisdag gick utmärkt, normala arbetsdagar, inget sött, ingen alkohol och mycket promenader. På tisdagen gjorde jag Portionen under tians utmärkta grönkålspasta EXAKT enligt receptet för första gången, och det blev mycket gott (det blir det för övrigt också om man gör det nästan enligt receptet). Dessutom blev det över två lunchportioner. 

Idag lyxade vi ändå litet till det igen, när vi hade onsdagsmys, pulkaåkning (alla under 30) och bastu med minifamiljen utökad med äldstingen och hennes pojkvän. Det blev glass till efterrätt efter makens utmärkta seljanka och en bastuöl. Inte illa, det heller. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar