måndag 25 januari 2021

Vegemiddag

 

Först och främst måste jag ge ett vege-middagstips för barnfamiljer: Portionen under tians Majscarbonara. Elvaåringen, som generellt är mycket skeptisk till vegetarisk mat (men älskar majs) var oerhört förtjust. ÄNTLIGEN ett recept utan lök, sa hon, och såg sedan överraskad och kränkt ut när jag sa att där fanns två hackade lökar. Även vi vuxna tyckte det var gott, med mycket svartpeppar på. Rätten gör sig dock inte så värst bra på bild (allra minst de kalla resterna), så ni får istället hålla till godo med en bild på barn och hund som leker i snön.

På veckoslutet var vi på lande igen. Vädret var hemskt, all snö smälte och det var glashalt och blött överallt. Flickorna (elvaåringen och tjugoåringen som var med) gillade dock läget efter litet påtryckningar om att gå ut och byggde en pisimyra i snö. Taxen var med, såklart.

På lördag kväll bjöd maken oss på pizza på Ylp i Ekenäs. Vi fick vänta utanför en liten stund innan vi fick plats, men det var det väl värt - pizzorna var fantastiska. 

När vi kom tillbaka till lande verkade det som om pisimyran också hade varit på krog - han lutade betänkligt. Nästa morgon hade han trillat omkull helt. Det var för att taxen kissade på honom och försvagade hans bas!, bedömde elvaåringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar