fredag 5 februari 2021

Februarilunk

 

Vädret är så vackert - och så kallt. -17 för stunden. Morgonpromenaderna med hunden är fantastiska, när det är alldeles tyst och tomt, man går på den knarrande, kritvita snön och himlen har en djup, djup blå färg (inte längre helt svart! Hurra!).

Det händer ju inte så mycket. Vi jobbar som vanligt hemifrån, förstås, och för övrigt är programmet ganska lika med noll. Bara att gilla läget, i alla fall i någon månad till, och det går ju verkligen ingen nöd på oss. Igår kväll (när det var för kallt för ridtimmen) aktiverade vi oss litet och rensade minstingens garderob. Inspirerad av att hon hittar alla kläder igen klädde hon sig i morse i korta, tunna jeans och en ärmlös topp, och himlade sedan med ögonen mot sin stränga mor som krävde andra slags kläder i midvinterkölden. Maken aktiverade sig på ett mer spännande sätt och bakade en tarte tatin.

Ikväll åker vi till lande igen. Det ger veckan en trevlig rytm att byta ställe till helgen, och är roligt att syssla där. De lovar kallt väder, så vi får se hur mycket man kan vara ute. Igår meddelade också de tre i landet varande storbarnen att de kommer med, så barnrummets kapacitet testas nu nästan till fullo. Blir bra.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar