tisdag 23 februari 2021

Stillsamt, men trevligt

 

Coronaläget blir allt sämre och varningarna allt fler. Träffas inte, res ingenstans, rör er inte där det finns mycket folk. Också i vår hemstad finns nu flera smittfall i skolorna, och hela klasser är försatta i karantän - inte elvaåringens, ändå. Igår kom dock besked om att de undervisar hela skolan på distans veckan efter sportlovet. Vi försöker - igen - hitta balansen mellan att inte vara onödigt nonchalant men ändå hitta på så mycket trevligt program att det inte blir psykiskt tungt. Och det går rätt bra, skulle jag säga. Igår eldade vi strandbastun och bastade länge (men duschade uppe i stugan, nytt koncept som fungerade utmärkt).

Idag åkte vi till Ekenäs efter arbetsdagen, halkade omkring på gatorna ett slag och beundrade isslottet på stranden. Sedan gick elvaåringen och jag och klippte oss. Mycket länge sedan sist för båda två och alltså mycket välbehövligt - men kändes väldigt lyxigt.

När vi kommit tillbaka till stugan åt vi årets första (och hittills enda) fastlagsbulle, en vecka försenat. Men bättre sent än aldrig, definitivt.

3 kommentarer:

  1. Bekant Koncept, detdär, att Bada i Antingen Strand, eller Rökbastun, eller rentav båda två på samma Kväll, för att sedan, Tag sig i Huvudbyggnadens Dusch på Fritidsvillan i Parikkala i Södra Karelen, för att slippa Be om Hjälp i, att Tvätta sig utan Dusch i Bastun dvs, att då någon Annan, häller vatten över mig, så gnider man Tvättmedlen bort från sin Kråpp, men detta, var Strängt Begränsat, ända till Juni 2003, då det Entligen, Blev Möjligt, att gå över till Kommunalteknik på Området! Tiden med Egen Brunn, gjorde ju, att man alltid, måste Tag i Beaktande, att tex. disk och -bykmaskinerna, kunde tag in Vatten, att man kunde spola på Toaletterna, men oandrasidan, var Brunnvattnet såpas järnrikt, att man under de sista Åren, häldst, hämtade vattnet för kaffekokning från en Källa i närheten och under Sommaren, kunde man förståss, Tvätta sig i Sjön, så man kunde göra det Självständigt, bara vattnet, var tillräckligt Varmt, men tack och -Lov, fick vi sedan Kommunalteknik, så kunde man även på Sommaren, göra sin Avslutande Tvättning efter Bastubadande i Duschen, utan, att det fanns Risk, att vattnet, skulle Tag Slut från Brunnen, vilket även hände 3 Gånger, då man måste Tag till, att man kåpplade långa Mängder med Vattenslangar till en Vattenpump i båtskjulet, som sedan, Distribuerade Sjövattnet ända till Huvudbyggnaden, så man ens, kunde använda disk och -bykmaskinen, men Absolut, Inte Dricka Sjövattnet, fastän det nog, var Simmdugligt och inte var heller Brunnsvattnet bra, att dricka i större mängder, men Slutet Gott, Allting Gott, då vi fick Kommunalteknik, så Fortsätt även Ni bara med Konceptet!

    SvaraRadera
  2. Bekant Koncept, detdär, att Bada i Antingen Strand, eller Rökbastun, eller rentav båda två på samma Kväll, för att sedan, Tag sig i Huvudbyggnadens Dusch på Fritidsvillan i Parikkala i Södra Karelen, för att slippa Be om Hjälp i, att Tvätta sig utan Dusch i Bastun dvs, att då någon Annan, häller vatten över mig, så gnider man Tvättmedlen bort från sin Kråpp, men detta, var Strängt Begränsat, ända till Juni 2003, då det Entligen, Blev Möjligt, att gå över till Kommunalteknik på Området! Tiden med Egen Brunn, gjorde ju, att man alltid, måste Tag i Beaktande, att tex. disk och -bykmaskinerna, kunde tag in Vatten, att man kunde spola på Toaletterna, men oandrasidan, var Brunnvattnet såpas järnrikt, att man under de sista Åren, häldst, hämtade vattnet för kaffekokning från en Källa i närheten och under Sommaren, kunde man förståss, Tvätta sig i Sjön, så man kunde göra det Självständigt, bara vattnet, var tillräckligt Varmt, men tack och -Lov, fick vi sedan Kommunalteknik, så kunde man även på Sommaren, göra sin Avslutande Tvättning efter Bastubadande i Duschen, utan, att det fanns Risk, att vattnet, skulle Tag Slut från Brunnen, vilket även hände 3 Gånger, då man måste Tag till, att man kåpplade långa Mängder med Vattenslangar till en Vattenpump i båtskjulet, som sedan, Distribuerade Sjövattnet ända till Huvudbyggnaden, så man ens, kunde använda disk och -bykmaskinen, men Absolut, Inte Dricka Sjövattnet, fastän det nog, var Simmdugligt och inte var heller Brunnsvattnet bra, att dricka i större mängder, men Slutet Gott, Allting Gott, då vi fick Kommunalteknik, så Fortsätt även Ni bara med Konceptet!

    SvaraRadera
  3. Bekant Koncept, detdär, att Bada i Antingen Strand, eller Rökbastun, eller rentav båda två på samma Kväll, för att sedan, Tag sig i Huvudbyggnadens Dusch på Fritidsvillan i Parikkala i Södra Karelen, för att slippa Be om Hjälp i, att Tvätta sig utan Dusch i Bastun dvs, att då någon Annan, häller vatten över mig, så gnider man Tvättmedlen bort från sin Kråpp, men detta, var Strängt Begränsat, ända till Juni 2003, då det Entligen, Blev Möjligt, att gå över till Kommunalteknik på Området! Tiden med Egen Brunn, gjorde ju, att man alltid, måste Tag i Beaktande, att tex. disk och -bykmaskinerna, kunde tag in Vatten, att man kunde spola på Toaletterna, men oandrasidan, var Brunnvattnet såpas järnrikt, att man under de sista Åren, häldst, hämtade vattnet för kaffekokning från en Källa i närheten och under Sommaren, kunde man förståss, Tvätta sig i Sjön, så man kunde göra det Självständigt, bara vattnet, var tillräckligt Varmt, men tack och -Lov, fick vi sedan Kommunalteknik, så kunde man även på Sommaren, göra sin Avslutande Tvättning efter Bastubadande i Duschen, utan, att det fanns Risk, att vattnet, skulle Tag Slut från Brunnen, vilket även hände 3 Gånger, då man måste Tag till, att man kåpplade långa Mängder med Vattenslangar till en Vattenpump i båtskjulet, som sedan, Distribuerade Sjövattnet ända till Huvudbyggnaden, så man ens, kunde använda disk och -bykmaskinen, men Absolut, Inte Dricka Sjövattnet, fastän det nog, var Simmdugligt och inte var heller Brunnsvattnet bra, att dricka i större mängder, men Slutet Gott, Allting Gott, då vi fick Kommunalteknik, så Fortsätt även Ni bara med Konceptet!

    SvaraRadera