måndag 22 februari 2021

Sportlov

 

Minstingen har sportlov den här veckan. Strax före jul funderade vi på om vi borde boka en stuga någonstans i Lappland under lovet (utlandsresor är förstås uteslutna) för att få se litet snö och skida, men kom oss nu sedan inte för. Och så började det snöa också i södra Finland, så behovet att se snö och kalla, klara vinterdagar tillfredsställdes också hemma. Sist och slutligen bokade vi en natt på Aulanko spa och bestämde oss för att vara på stugan resten av veckan.

Maken och jag jobbar idag, och minstingen roar sig med att läsa, virka, kolla på sin telefon och laga mat. Hon uttryckte en önskan om att lära sig laga "vanlig mat" för några veckor sedan och har nu gjort middag åt oss några gånger. Idag gjorde hon lunch: spagetti med köttfärssås. Mycket bra.


Igår, på söndagen, var vi på utfärd till Hangö och promenerade långt, vilket väl kan räknas som den sportlovsdagens sportande. Idag är det värre med den saken. Det blev minusgrader igen, efter två dagars töande, och att röra sig utomhus är livsfarligt, åtminstone här på lande. Hårda, ojämna, glashala isytor överallt. Den enda som glatt springer ute (flera timmar redan idag) är hunden. Han trippar glatt på sina fyra kloförsedda tassar och jagar möss på gården med vippande svans. 

I morgon ska jag ännu jobba, men så har jag ledigt onsdag-fredag. Få se vad för spännande vi ska hitta på... (möjligheterna är ju något begränsade). Stora flickorna kommer också hit på onsdag kväll, och det är ju roligt. Vi får väl se hur läget utvecklar sig ännu under några dagar, innan vi bestämmer om vi kan och ska åka till Aulanko på lördag. Bra har vi ju det här också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar