torsdag 18 februari 2021

Lugnande tankar


Både maken och jag sover rätt dåligt ibland, främst när vi är stressade på jobbet. Man somnar på kvällen, men vaknar sedan mitt i natten och kan inte somna om. På sistone har det visat sig att det samma gäller många av våra vänner, och det har varit en del tal om det och om olika taktiker för att lugna tankarna och somna om.

- Jag har vissa scenarion som jag tänker på om jag vaknar på natten, sa maken under en hundpromenad igår.

- Ett är att jag är i armén, och vi är på läger. Det är vinternatt och ruskigt väder. Jag ligger i min sovsäck i ett tält, och hör naturljuden genom tältduken. Inne i tältet är det varmt och skönt, och en vältränad österbottning eldar i kaminen...

- Oj, sa jag (det var ju litet överraskande). En vältränad österbottning?

- Jaa, sa maken. Många nylänningar kan ju inte elda! De sätter för mycket ved, så det blir hett, och slamrar med kaminluckan, och fyller på för sällan. Men österbottningar...

- Aha, du menade en som har tränat mycket på att elda? Inte en muskulös?

3 kommentarer:

  1. Här, Berättar en Vältränad inom Äldning, Ursprungligen, Bosatt i Helsingfors, men sedan Maj 2016 i Rovaniemi, att man Glömmt Perspektivet här i Bloggen, att den, som inte kan Fylla på i Kaminen på Rätt Sätt, Fyller alltså på den Full och inte till Hälften, som till och med Experter inom Branchen, Alltid Påminner om, att man skall, för att Röken, skall gå ut genom Skorstenen på Rätt Sätt, utan, att Förorena Miljön och att inte Värmen, skall Gå till Spillo. Och Överlag, Beror det inte på Boendeort, hurpass Expert, man är, fastän man nog, Fått Komplimanger om, att detdär Äldande, Tycks Lyckas av Stadsbon, men se, Stadsbon, har även Bott i Egnahemshus med Vädäldad Bastu och även att Värma Rökbastu, har Blivit Bekant under Årens Lopp och i synnerhet där, Måste man Lära sig, att Ändast, Fylla på Äldstaden till Hälften och ändast med Björk och Al, för att Undvika Äldsvåda, som Sprakande Väd, kan förorsaka, då det inte finns någon Skorsten, så man kan Bli Vältränad, Oberoende, var man Bor, om även Försvarsmakten, ens, Skulle Tag Folk inom Specialgrupper in i Armen, utan, att längre Bry sig om Överdrivna Säkerhetskäl!

    SvaraRadera
  2. Här, Berättar en Vältränad inom Äldning, Ursprungligen, Bosatt i Helsingfors, men sedan Maj 2016 i Rovaniemi, att man Glömmt Perspektivet här i Bloggen, att den, som inte kan Fylla på i Kaminen på Rätt Sätt, Fyller alltså på den Full och inte till Hälften, som till och med Experter inom Branchen, Alltid Påminner om, att man skall, för att Röken, skall gå ut genom Skorstenen på Rätt Sätt, utan, att Förorena Miljön och att inte Värmen, skall Gå till Spillo. Och Överlag, Beror det inte på Boendeort, hurpass Expert, man är, fastän man nog, Fått Komplimanger om, att detdär Äldande, Tycks Lyckas av Stadsbon, men se, Stadsbon, har även Bott i Egnahemshus med Vädäldad Bastu och även att Värma Rökbastu, har Blivit Bekant under Årens Lopp och i synnerhet där, Måste man Lära sig, att Ändast, Fylla på Äldstaden till Hälften och ändast med Björk och Al, för att Undvika Äldsvåda, som Sprakande Väd, kan förorsaka, då det inte finns någon Skorsten, så man kan Bli Vältränad, Oberoende, var man Bor, om även Försvarsmakten, ens, Skulle Tag Folk inom Specialgrupper in i Armen, utan, att längre Bry sig om Överdrivna Säkerhetskäl!

    SvaraRadera
  3. Här, Berättar en Vältränad inom Äldning, Ursprungligen, Bosatt i Helsingfors, men sedan Maj 2016 i Rovaniemi, att man Glömmt Perspektivet här i Bloggen, att den, som inte kan Fylla på i Kaminen på Rätt Sätt, Fyller alltså på den Full och inte till Hälften, som till och med Experter inom Branchen, Alltid Påminner om, att man skall, för att Röken, skall gå ut genom Skorstenen på Rätt Sätt, utan, att Förorena Miljön och att inte Värmen, skall Gå till Spillo. Och Överlag, Beror det inte på Boendeort, hurpass Expert, man är, fastän man nog, Fått Komplimanger om, att detdär Äldande, Tycks Lyckas av Stadsbon, men se, Stadsbon, har även Bott i Egnahemshus med Vädäldad Bastu och även att Värma Rökbastu, har Blivit Bekant under Årens Lopp och i synnerhet där, Måste man Lära sig, att Ändast, Fylla på Äldstaden till Hälften och ändast med Björk och Al, för att Undvika Äldsvåda, som Sprakande Väd, kan förorsaka, då det inte finns någon Skorsten, så man kan Bli Vältränad, Oberoende, var man Bor, om även Försvarsmakten, ens, Skulle Tag Folk inom Specialgrupper in i Armen, utan, att längre Bry sig om Överdrivna Säkerhetskäl!

    SvaraRadera