lördag 5 februari 2022

Glad runebergsdag!

 

Vi firar på lande - så skönt att vara här igen efter nästan en månads paus. Äldstingen bakade glutenfria runebergstårtor (i muminmuggar, lämpliga formar finns icke i landeköket), och de blev supergoda. Det är inte min favoritbakelse så där för övrigt, jag tycker inte om när de är kompakta, fuktiga och tunga, men de här var ganska luftiga och hade ändå lagom tuggmotstånd. 

Här har snöat hela natten, och idag blev det plusgrader. Minstingen, äldstingen och hennes pojkvän bygger en igloo. Jag gick för att promenera med hundarna, men valpen har en något ambivalent inställning till promenader med bara en människa. Han vill absolut med, men sedan börjar han bromsa och vill tillbaka efter typ 20 meter, och så har man två hundar som drar åt var sitt håll. Är man två människor går det prima, då skuttar han glatt med flocken. Idag förde jag honom tillbaka och gick en sväng med stora hunden.

Igår blev här för övrigt oväntat drama då barnen skulle gå och lägga sig. De äldsta tänkte sova i bäddsoffan, men hittade till sin förskräckelse musbajs i lådan med sängkläderna. Och sedan hittade de knäckebrödsbitar, som musen hade hittat i köket, tagit med sig till bäddsoffan och gnagat på, och till sist hittade de själva musen. Maken försökte få jakthundarna att ta hand om musen, men de visade inget intresse, så han fick fånga den själv och föra ut den på gården. Nåja, nu har vi städat upp alla musspår och hoppas att den var ensam - åtminstone hördes inga fler ljud i natt.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar