måndag 25 april 2011

Alternativ påsk

I år gick påsken inte riktigt enligt planerna i det här huset. Det började bra, vi tog vårt pick och pack och åkte till lande, hade gäster på fredagen och tog det för övrigt lugnt.

På lördagen blev sjuåringen och ettåringen magsjuka, precis samtidigt. Och tidpunkten sammanföll med att våra middagsgäster kom upp för backen. Största systern hade varit sjuk tidigare, men det var på måndagen så vi trodde resten hade klarat sig. Vi åt i alla fall och det var riktigt trevligt under de rådande omständigheterna, men den läckra maten kom litet i skymundan i springet med spyende barn.

I går kväll, när också elvaåringen började svara "okej" och inte "bra" på frågan hur hon mår beslöt vi oss för att åka tillbaka till stan med innetuppar och rinnande vatten, trots att klockan var mycket. Bra beslut, skulle det visa sig, för på natten blev både elvaåringen och jag sjuka. Sjuåringen fick ett återfall i morse.

Så nu hasar tre familjemedlemmar omkring som bleka vålnader. Maken har nackspärr och feber. Den andra stora påskmiddagen, som skulle gå av stapeln hos oss idag, är inställd. Trettonåringen har flytt till en kompis. Och ettåringen, som naturligtvis återhämtar sig snabbast, har energi som en mindre tromb.

Ja ja. Men solen skiner. Och jag börjar kunna tänka mig att äta en bit rostat bröd.

1 kommentar:

  1. Oj nej vilken påsk ni haft det! Men bra om ni e friska till torsdagen ;) ! Magsjuka går ju oftast igenom hela slurvn och tack o lov snabbt, men ack så jobbigt det r. Speciellt utan rinnande vatten och inne wc.Hoppas ni snart känner er bättre.

    SvaraRadera