tisdag 7 juli 2015

Bra dag

Början på semestern blir lätt litet förvirrad, tycker jag. Man har väntat så länge, och när den äntligen börjar så hattar man litet hit och dit, vet inte hur mycket man ska vila och hur mycket man ska vara aktiv, sover ännu litet dåligt och har halva hjärnan kvar på jobb. Nu var det dessutom hett, vilket gör nätterna på vår landevind litet onödigt varma, och veckoslutets party - som i och för sig var supertrevligt - råddade ytterligare några nätter. Men i dag blev allt rätt.

Det ösregnade och stormade på natten, och regnet som smattrade mot taket och den behagliga svalkan gjorde att vi alla sov i elva timmar.

 
Sedan var minstingen i simskolan, och hämtades av mommo, som kom med sin syster (och alltså min moster) som normalt bor i Stockholm och hälsade på oss. Skoj med gäster och roligt att laga mat för fler. Efter några timmar skulle de vidare, och vi åkte med till centrum för att köpa en sladd som behövdes. 
 
Där gick vi också snabbt in på ett loppis, och hittade en gammal tvättmaskin för femton euro. Den ska fyllas med varm vatten och tvättar sedan - och så sköljer man tvätten skilt. Perfekt för våra behov, nu när vi har vattenpost på gården. Nu står den ute på gården och vädras, och i morgon ska jag prova den. 
 
Hemma igen åkte flickorna iväg med cykel för att kolla ett par kantarellställen, medan jag gjorde en semledeg. Slutresultaten av båda projekten var till full belåtenhet.

Nu kvällsbit och Allsång på Skansen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar