tisdag 14 juli 2015

Öde ön


Makens semester började till helgen, och i går plockade vi upp sjuttonåringen som varit på egna äventyr och så styrde hela familjen kosan mot Den öde ön (som minstingen döpte den till för flera år sedan) - min arbetsgivares ö i ytterskärgården, som arbetstagarna får hyra veckovis. 

Vädret har ju varit riktigt uselt den här sommaren (med undantag för några dagar i början av juli), och också i går var det riktigt kallt i båten på vägen hit. Men i dag! Jag vet inte om det beror på att vi är så långt ute i havsbandet eller om dagen har varit fin överallt, men här har sommaren verkligen levererat i dag. Vi har sugit i oss allt och tillbringat hela dagen på strandklipporna.
Sjuttonåringen bakade bullar i gasugnen - en aningen utmanade uppgift. Gasugnen gräddade underifrån (som de väl brukar), och trots en form under plåten blev bullarna brända under och ogräddade på. Hon löste det genom att vända bullarna på plåten efter ett tag, och bara cirka var tionde måste kasseras. Resten var utsökt goda.

Delar av familjen tog en promenad upp på den närmaste bergsknallen och fotograferade utsikten.

Middagen är äten, disken diskad och näten i sjön (utan plan eller kunskap, men kanske vi har tur). Nu blir det bastu, få se om det blir dopp i havet också för min del. I går blev det inte - vattnet var 16 grader, men i dag är det säkert redan litet varmare. 4/6 av familjen har simmat i alla fall, ni kan ju gissa vilka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar