torsdag 27 augusti 2015

Extempore-bjudning

I går var det elvaåringens mattur, och hon hade planerat att laga lax- och spenatpasta. I förrgår ringde sjuttonåringens gudfar, som vanligtvis bor utomlands men nu är här på semester, och det bestämdes hastigt och lustigt att han skulle komma på middag till oss i går.

Jag köpte med mig en efterrättstårta, och när jag hämtade sexåringen på dagis ville hennes bästis följa med till oss. Det passade ju bra, och när vi kom hem visade det sig att också sjuttonåringens pojkvän var där. Brabra, maten räcker nog, tänkte vi, och dukade fram några tallrikar till.

När vi hade ätit klart dök sexårskompisens pappa och storebror upp för att hämta henne, och slog sig också ner vid bordet och åt efterrätt. Så vips var vi elva personer runt matbordet och ljudnivån så hög, att de två sexåringerna (de allra högljuddaste) förpassades ut på balkongen med sitt spel.

Utan destomera planering blev det en enormt trevlig kväll (och jag tror inte att någon brydde sig så hemskt mycket om råddet i hörnen). Fram för mera extempore-träffar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar