måndag 10 augusti 2015

Sommarhelg

Första jobbveckan efter semestern var lyckligtvis ganska lugn. Man är ju litet ringrostig, och hade dessutom hundra ärenden att sköta på kvällarna. Men på fredag blev det bråttom, för de hade ju lovat superväder (äntligen) till helgen. Stora flickorna kom hem från scoutlägret ungefär samtidigt som vi från jobbet, så vi åt snabbt och åkte ut till lande. På kvällen hann vissa delar av familjen ännu åka ring, medan andra (sjuttonåringen och jag) hann ut i skogen - med några miljoner myggor - och plocka litet blåbär.

Lördagen inleddes med födelsedagsmorgonmål för maken och den nyblivna sexåringen, nu när hela familjen var hemma igen. Sedan åkte vi på den årliga utflykten till Hangö.

Vi spenderade dagen i Hangö, och när vi kom till stranden för att simma upptäckte vi en supstation. Maken och jag lydde snällt och tog en öl på trrassen medan flickorna simmade.

Söndagen var om möjligt ännu vackrare, och vi åkte på utfärd till en öde ö. Sexåringens asfaltskritor visade sig fungera utmärkt på släta strandklippor.

Och sjuttonåringen tillredde årets kanske bästa utflyktsmat - fried rice med gårdagens ris- och köttrester, chili och lime och fisksås. Namnamnam.

Sedan åkte vi ännu till mina föräldrar och åt en utsökt middag tillsammans med min bror med familj. Det var så trevligt att träffa dem alla, och vi var hemma i stan först framemot tio. Så man kan väl konstatera att vi tog ut allt ur detta fina sommarveckoslut.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar