fredag 23 februari 2018

Busstur, utsikt och ny mat


I morse vaknade vi ganska tidigt, och när vi märkte att det var jämförelsevis klart bestämde vi oss för att göra ett nytt försök med Victoria's Peak. Köa till spårvagnen orkade vi inte en gång till, så vi promenerade till en buss. Och eftersom vi steg på vid den första hållplatsen fick vi det första sätet på andra våningen! Så fin utsikt.

De verkar inte bry sig så mycket om att hålla husen snygga här, så där i största allmänhet. De pyntar ingenting och pryder inte sina hem - inga blommor, inga vackert målade dörrar, ofta inga gardiner. Första våningen kan vara snygg och polerad, men tittar man uppåt ser man i allmänhet flagande målfärg, betong som vittrat sönder och tvätt som hänger på tork.

Men de här husen var färgglatt målade!

Alldeles klart var det nu inte i dag heller, men nu såg man ut över staden. Imponerande.

Och så åt vi lunch på en japansk restaurang. Denna gång var det både speciellt och gott. Jag åt någon form av omelett - eller plätt - med skaldjur och grönsaker, och artonåringen tog en skål som visade sig vara en omonterad sushi - där fanns lax, ris, wasabi, ingefära och rom. Hon bad för övrigt om "still water" som måltidsdryck, och fick en kopp hett vatten. Jag bad om en öl, och fick det plus en kopp te.

Så mycket folk! 

Så gick vi för sista gången till vårt "gamla" hotell. På gatorna runt det ligger tiotals butiker som säljer torkad fisk, svamp och skaldjur. Det är på riktigt ofattbart - för ett otränat öga har de alla exakt samma sortiment, och det kan inte skilja sig så mycket ens för en expert. Hur kan det finnas så många av dem, på samma plats? Och hur väljer man i vilken av dem man ska handla?

Så tog vi vårt pick och pack och tog tunnelbanan till vårt sista hotell. Och det är så lyxigt! Här finns simbassäng, tre restauranger och massor av anställda i uniform. Vårt rum ligger på femtonde våningen med utsikt över staden, och vi har varsin dubbelsäng! Så lyxigt att avsluta resan här. 


Vi gick ett varv och tittade på våra nya kvarter och åt spännande snack till kvällsbit - friterade räkbollar och bubbelvåfflor. Båda mycket läckra. Nu: läsning i dubbelsängarna.

19 759 stag i dag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar