lördag 24 februari 2018

Mongkok

I dag vaknade vi till varmare väder, så skönt! Solen tittade till och med fram ibland (men den når ju sällan ner till marken mellan skyskraporna). Vi började med en lyxig hotellfrukost, och såg igen hur olika frukostvanorna är i världen - brödet hade en minimal plats i den enorma buffén, och pålägg fanns det inte alls. Däremot fanns det nudlar och soppor av alla de slag. Och ägg!

Vi började dagen med en båtsightseeing runt Victoria harbour, mycket trevligt. Sedan shoppade vi ett par timmar - litet åt oss själva och litet åt familjen hemma. Vi kom tillbaka till hotellet 18-tiden och hade tänkt oss en kort paus på rummet innan vi skulle ta oss till viken igen, och titta på Symphony of Lights från andra hållet. Men när vi kom till rummet kom jag ihåg poolen och jaccuzzin, och vi insåg att vi var tvungna att prioritera om. Så i stället lade vi oss i jaccuzzin i en timme medan mörkret föll. Mycket bra val.

Så gav vi oss ut på stan igen, med nattmarknaden som mål. Då var vi redan vrålhungriga (middag kl 20! Det har inte varit möjligt på många, många år i vår familj. Och det är inte alls alltid det går nu heller - vi mår alla bäst av att äta regelbundet. Men i dag klarade vi det bra!), och lockades av den proppfulla, röriga restaurangen Spice Crab, som glatt hade spritt ut sina hopfällbara bord och pallar på gatan.

Vi beställde tre små rätter, som alla var mycket goda. På bilden friterade räk- och potatisbollar - som räkor inne i chips.
Och så vandrade vi hemåt längs marknadsgatorna. 17539 steg i dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar