söndag 14 juli 2024

Båtfärd och båtfärd

 

Det var fantastiskt väder då veckans sista gäster kom, och vi åkte ut på en heldagsutfärd med båt (med lunch och kaffe på öde ö) innan vi åkte på Spruce-konsert till Farmors café. Bästa sortens sommardag!

En kompis skulle komma och vakta hundarna söndag-torsdag, och vi hade planerat att åka på en längre båtutfärd med övernattningar i Skärgårdshavet. Sommarvädret, och i synnerhet blåsten, har dock varit så oberäkneligt, så vi hade inte bokat övernattningarna (avbokningsmöjligheterna är obefintliga). På fredagen började vi tro att vi kunde boka, men bestämde oss ändå för att vänta till lördag. Och tur var väl det, för på väg hem från konserten började motorn bråka. Hem kom vi (långsamt), men vågar nog inte åka på någon längre tur innan någon kollat på motorn. Så det blev att planera om. 

Hux flux bokade vi istället båtbiljetter till Stockholm. Och när vi köade till båten tidigt på söndag morgon och regnet började vräka ner var vi ganska nöjda med de nya planerna, trots allt.

Där emellan hann vi en sväng till Tenala och åt lunch med min mor och bror. Härlig mat lagade brodern, på bilden förrätts-bruschettan. Sedan blev det grillad lax och glass med jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar