torsdag 11 juli 2024

Sociala veckan

 

Första semesterveckan pysslade vi med vanliga sommarsysslor (bar ved, klippte gräs, lagade mat, eldade bastu, åkte ut med båt och sådant) och umgicks bara med egen familj. Andra semesterveckan, som nu är på gång, är i stället ytterst social. På lördag var vi 16 personer på traditionell sommarfest här, och sex gäster blev över natten. Det var ganska svalt, men lyckligtvis inte regn, så vi kunde sitta ute tills vi fick för kallt och trängde in oss i köket för att äta efterrätt och sedan sitta och prata skräp - till klockan tre på natten, oerhört sent för oss kvällströtta typer. 

På tisdag kom nästa gäster, och vi gick tillsammans på bingo (så roligt tisdagsprogram i Västanfjärd). Onsdagen visade sig vara en oerhört vacker utflyktsdag, och vi åkte på en lång båtutfärd. Där såg vi bland annat en fin brygga, vars konstruktion krävde en närmare titt. 

Idag regnar det, men det gör inget med en sådan här mellandag. Minstingen besökte en kompis, och när maken åkte efter henne följde jag med trots regnet - man blir så väldigt sömnig i stugköket. Och regnet och fartvinden blåste minsann bort dåsigheten.
 
Tillbaka i stugan åt vi pizza som äldstingen och hennes pojkvän förberett, och sedan spelade vi ett nytt och roligt sällskapsspel där man skulle känna igen sånger och placera dem ungefär rätt i tiden. Nu bastu, och sedan ska vi väl sova gott. Och imorgon kommer nästa gäng gäster!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar