onsdag 3 juli 2024

Semesterdagar

 

På söndagen åkte vi in till stan, plockade upp minstingen som kom från sitt skriftskoleläger, skötte en massa ärenden och deltog i husbolagets bolagsstämma. Sent på kvällen kom vi ut till lande igen med de två yngsta barnen - och nu har semestern börjat. Vädret blev omedelbart ostadigt, men det gör inget (än så länge, i alla fall).

Igår anslöt också 24-åringen, och vår plan var att plocka upp henne vid bussen, sammanstråla med mommo och åka och plocka jordgubbar. Planen lyckades väl inte till 100 %, för de hade inte längre självplock (är säsongen faktiskt över redan?), men vi åkte istället till stugan och grillade lunch och åt massor av köpta jordgubbar. Bra så.

20-åringen bakade ljuvliga bullar med brynt smör och kardemumma, och igår var det efter några mulna dagar igen läge för min favorit - morgonkaffe i solen på terrassen.

Idag regnar det. Maken åkte till Salo för att köpa en ny gräsklippare (den gamla vägrar att starta - "men är den inte lika gammal som jag?", sa 20-åringen) och för samtidigt 20-åringen, som ska tillbaka till jobbet imorgon, till bussen. De två andra sover ännu, och jag sitter i friden i stugköket med två snarkande hundar tätt intill. Här går det ingen nöd på oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar