söndag 28 juli 2024

En båtutfärd som heter duga

 

På onsdag kväll kom också äldstingen och hennes sambo till lande. Till vår lycka kom vår snälla granne till undsättning (vår båt har fortfarande motorproblem) och lånade ut en båt, så vi kunde åka på båtutfärd på fredagen. Och vilken dag det blev!

Klovaskär har länge stått på vår önskelista, och nu var väderprognosen av det slaget att det verkade möjligt. Så dit styrde vi, och blev verkligen inte besvikna. Genom en trång kanal kommer man in bland klipporna, och har sedan en skyddad plats att förtöja båten.


På ön finns en liten övernattningsstuga - men den behövdes ju inte idag. 

Dagens picknicklunch - gurka, vattenmelon, fetaost, stekt kyckling och kikärtsröra. Så gott, i synnerhet utomhus en solig dag. 
Inget fel på utsikten från lunchplatsen.


Sedan blev det simpaus innan kaffet. Vattnet var oväntat varmt, och alla simmade rätt länge.

Jag tror Klovaskär blev min nya favorit bland utflyktsholmar. 

Efter ganska många timmar på holmen drog vi vidare, och då det fortfarande var vackert och lugnt bestämde vi oss för att ta en titt på Bengtskär. Väl framme verkade det faktiskt vara så lugnt att man kanske kunde ta i land också med en liten båt, så vi ringde och frågade om det var ok. Det var det - så dagen blev ännu bättre med ett överraskande besök på Bengtskär, också!

Vacker fyr, vacker dag...


...vacker ö, och vackert hav.


Och vilken utsikt från utedasset! 

Vi klättrade upp i tornet också - över 250 steg, och det blev naturligtvis varmare och varmare ju längre upp man kom. Bra trappträning, med utsikten som belöning.

Så småningom vände vi hemåt, efter en utflyktsdag som går till historien. Vilken fin avslutning på semestern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar