måndag 24 april 2017

Dagens projekt

Den här veckan är jag, ovanligt nog, ledig i dag och jobbar sedan de övriga dagarna. Jag hade litet lösa planer för dagen, men de stötte på förhinder, och när jag stod i morgonduschen inför min tomma dag kom jag på en ovanlig dusch-tanke: Jag kanske skulle städa det superjobbiga utrymmet under trappan. Och om man ens känner litet inspiration inför jobbiga projekt ska man naturligtvis genast sätta igång. Sagt och gjort.

Detta utrymme, alltså. Minidörren längst bak (kanske 50 cm bred och 120 cm hög) leder in till ett oväntat stort, men mycket lågt och oregelbundet format utrymme under trappan, som var proppfullt med bråte - och viktiga saker - som jag började släpa ut och sortera.

Mitt i ser ju inte projektet riktigt ut att röra sig åt rätt håll... Och jag var dammig och svettig (fullständigt onödigt att duscha innan), hade sjuka knän av krypandet och hade slagit i huvudet xx antal gånger.

Men se!

Allt som skulle sparas rymdes in i skrubben, till och med soffornas extra armstöd och stolarna som ska restaureras. Och det blev golvyta synlig! 

Nu pausar jag och samlar krafter för del två av projektet: att lasta bilen full och köra en sväng till återvinningsstationen
... med litet gamla papper och kartong...

...och en del grejor som någon annan kanske kan ha nytta av. Bara en liten påse måste slängas i soporna.

Men först är jag nog värd en kopp kaffe, kanske till och med en bulle.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar