torsdag 6 april 2017

Pärnu

Båten kom i land i Tallinn 18-tiden i går, och så tog det ungefär två timmar att köra till Pärnu. Första natten sov vi på Rannahotell, och när vi hade checkat in och såg stranden och havet från vår balkong kände vi att vi nog måste ut och ta en titt fast det var nästan mörkt.

I dag började vi med att äta ett fantastiskt morgonmål på hotellet (på bilden det som vi tog första varvet),

och promenerade sedan på den dimmiga stranden, innan vi checkade ut (Rannahotell kan absolut rekommenderas!), åkte hundra meter längs vägen och checkade in på Hedon Spa för nästa natt.

Så fortsatte vi promenaden in mot centrum, mellan stora vackra stenhus, prydliga trävillor och ett och annat ruckel mitt bland det fina.

Lunchen åt vi på Kohvik Supelsaksad, rekommenderat av både en kollega och Tripadvisor, och det var så gott, så gott. Artonåringen tog quinoa med sparris och kyckling och jag valde citrongräsrisotto med tre sorters svamp.

Under dagen klarnade vädret, och när vi kom tillbaka från vår femtimmarspromenad på stan gick vi ännu en sväng ut på stranden. Här är säkert jättefint på sommaren, men jag undrar om jag inte ändå gillar det här ännu bättre - en folktom strand, mycket förmånliga hotellpriser och inga problem att få plats på restaurangerna. Simma och sola kan man inte, men promenera i vårsolen är ju toppen det också.

Och artonåringen doppade tårna.

Efter promenaden tillbringade vi ännu ett par timmar på hotellets spa, och nu ska vi väl så småningom ge oss ut igen - vi tänkte oss pizza till middag.

1 kommentar:

  1. Vad fint där är. Skulle gärna åka till Pärnu - tyvärr verkar vi aldrig komma längre än till Tallinn.

    SvaraRadera