fredag 21 april 2017

Fredag och sol

I dag har jag varit hemma med en förkyld sjuåring. Det ställer vissa krav på programmet denna återhämtningsdag, när hon är för sjuk för att gå till skolan, men för frisk för att vara sysslolös. Tillsammans med nittonåringen (som gick på jobb först på eftermiddagen) försökte vi få henne att läsa en kapitelbok, med klent resultat. Hon läser Kalle Ankor obehindrat men har inte ännu läst böcker tillräckligt mycket för att bli fångad. I dag "var hon tvungen" att läsa en halv timme och frågade under den tiden kanske 15 gånger hur länge hon redan hade läst.

På eftermiddagen gick vi och hälsade på till caféet där nittonåringen jobbar. Så småningom dök också de andra systrarna upp, så jag lämnade minstingen med dem och åkte iväg för att hämta maken från jobbet och köra honom till verkstaden där hans bil var på service. Jag körde hem igen, och inget barn var ännu hemma - sjuåringen hade fått "jobba" med att sopa och stämpla påsar på caféet och vägrade sedan att gå hem.

  
Så småningom dök också maken upp - men inte med egen bil, för den hade de GLÖMT att serva! Som plåster på såren fick han då låna en Audi Quattro över helgen - inte illa alls. 


Och så åt vi - med nya i-landsproblem. Det första vinet som vi öppnade var riktigt dåligt. Det hade farit illa, antingen innan vi köpte det eller i vårt skåp. Och när vi tog fram en ny flaska gick korkskruven av! Maken löste dock raskt problemet med hjälp av en skiftnyckel, så lyckligtvis blev vi inte utan fredagsvin.

Over and out med dessa spännande nyheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar