- Häll en burk kondenserad mjölk i en skål.
- Bryt 400 g mörk choklad i bitar och lägg dem i skålen.
- Tillsätt ännu 50 g smör.
- Värm i mikron på full effekt 1 minut.
- Rör om.
- Värm 30 sekunder till.
- Rör om.
- Värm ännu 30 sekunder vid behov (jag gjorde det inte, och det blev bra ändå).
- Häll upp i en form.
I dag (medan jag var i stan och köpte några julklappar) hade nittonåringen dykt upp här hemma, och det första hon sa när jag kom in genom dörren var "OMG vad god den där chokogrejen är!". Så prova!
På kvällen gjorde jag ännu pepparkaksdeg. Som ni ser rörde jag så kraftigt att vår gamla slev fick sätta livet till. Men det är väl ändå ett ganska ärofyllt slut för en slev, att gå av i årets pepparkaksdeg?
Måste prova. Öppnar du bara burken och häller ut den rinnande mjölken (inte kokar burken med innehåll)?
SvaraRaderaJo, precis! Öppna bara burken och häll den i skålen. Men ta kondenserad mjölk, inte karamelliserad (upptäckte att det fanns båda).
SvaraRaderaFint, tack,
RaderaGOD JUL