torsdag 28 december 2017

Julen och livet efter julen

Favorit i repris: maken köpte grisen i säcken = en julgran i påse utan att ha sett den.
 
Men i år var den ganska bra! Bara toppen var litet sned, men det gör ju ingenting.

Vi tjuvstartade julen redan på lördagen, med hela makens familj (17 personer) på fisksoppa, ost och chokladmousse. Full fart och massor av prat hela dagen - och så dök det ju dessutom upp en del överraskningsgäster såhär dagen före julafton, och alla vinkades in. Rörigt, pratigt och härligt. 

På julafton var vi sedan bara familjen, och det var lugnt och fint. Vi började med att alla slå oss ner efter frukosten, hela familjen ännu klädda i pyamas, och titta på Frost. Det var hur mysigt som helst, alla chanser att utvecklas till en ny jultradition. Sedan åt vi risgrynsgröt till lunch och gick i julbastu. När det började skymma åkte vi till kyrkogården och tände ljus för dem, som inte längre kan fira jul med oss.

Och så började vi äta, gott och länge och väl. Stackars åttaåring - alla andra har ju redan kommit till det skedet, att de njuter av en lång och utsökt middag på julafton, men hon väntar ju bara på julklapparna. Men rätt bra klarade hon sig, bara ett litet sammanbrott när vi ännu TOG SALLAD efter att vi ätit huvudrätt - fast vi hade lovat att öppna julklapparna mellan huvudrätten och efterrrätten.

Juldagen firade vi med mommo och moffa, med bara litet ändrade planer såtillvida att vi tog maten med och åkte till dem i stället för att de skulle ha kommit till oss.

Mycket bra julhelg.

Och nu är jag tillbaka på jobb, där jag ska städa upp, röja och dokumentera allt för dem som blir kvar. I går gick det onekligen rätt trögt, men i dag har det gått bättre. Månne jag inte får allt klart i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar