fredag 13 september 2019

Hej och hå


Höstfredag i dag (eller kanske sensommarfredag? Vad tycker ni?) och i motsats till på bilden ovan vräker regnet ner. Veckan har rullat på i vanlig, behaglig vardagstakt: jobb, skola, läxor, matlagning, tvätt, hundpromenader, prat, lite småförkyld.

Maken och jag tar med minstingen och hunden och åker till lande i kväll. Inget särskilt står på programmet där heller, jag hoppas på svamplycka i skogen, bastu, långa nätter och tid att läsa. Kanske vi tar en tur med båten om vädret skärper sig. Mellandöttrarna, som blir i stan, har däremot fullt upp med fester och gäster.

Och nästa vecka kommer minsann att avvika från det vanliga: på onsdag kväll tar tioåringen och jag flyget till Rhodos. Där ska vi tillbringa en vecka på tu man hand, på ett stort hotell med all slags underhållning och program för stora och små. Och lite ska vi väl ge oss ut utanför hotellet också, och se vad ön har att erbjuda. Det blir toppen, vi är båda mycket taggade (och maken minst lika glad att han inte behöver komma med på den här typen av semesterresa).

Tioåringen skadade dessvärre sitt knä i går (hon tog bara ett långt kliv och så hände något?). Nu är det så ömt så hon helst inte vill stöda på det. Jag tror ändå inte att något är sönder, för då skulle det väl bli ännu sjukare med tiden och inte litet bättre? Nå, vi bestämde i samråd med skolsköterskan att hon får vila knäet över veckoslutet och så ser vi hur det verkar. Hoppas det snabbt blir bättre. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar