söndag 13 september 2020

Hälsningar från Ruka!

 

Igår startade vi hemifrån klockan sex på morgonen och började köra norrut. Efter en kaffepaus, en lunchpaus, en paus för att handla mat i Kuusamo och ett par stig-ut-ur-bilen-och-sträck-på-er-pauser, förutom körandet, var vi framme i Ruka halvsextiden på kvällen. Något tag på eftermiddagen kom vi in i renskötselområdet, och strax efter det fick vi stanna för renar första gången. Exotiskt och roligt för oss, ju.

Vi bor i en radhusbostad i Ruka, som är pytteliten men rätt ny, fräsch och välutrustad. Den är ju "egentligen" byggd för skidsemestrar, så på de 43 kvadratmetrarna har man klämt in bastu, torskskåp och brasa. Och två sovrum och diskmaskin i köket. Jättefint! Så här i mellansäsong var det dessutom mycket förmånligt. 

Efter middagen igår gick vi på upptäcktsfärd i byn, och sedan på en drink vid brasan på en restaurang som visade sig ligga på andra sidan gården från vår bostad sett. Sedan bastu, och så stupade alla i säng.

De lovade först regn tills idag, men det ser det inte ut att bli, trots allt. Så det blir nog en första vandring idag (en kort en), bara alla har vaknat och kommit i ordning. I lugn och ro - det är ju semester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar