tisdag 15 september 2020

Pyhän Jyssäys och simning

 

I morse meddelade maken och elvaåringen att de inte ville vandra idag, så störstingen, taxen och jag tog en förmiddagspromenad på tre man hand. Den gick upp på ett fjäll, och när man väl kom upp var det mycket vacker utsikt.

Åt båda hållen. 

Strax före lunch sammanstrålade vi igen och åkte mot Kuusamo, där vi tog oss ett dopp i Kuusamon Tropiikki. Fint bad med flera bassänger, vattenrutschkana och både ångbastu och vanlig bastu. Vattenrutschkanan hade tidtagningsur och meddelade den vinnande tiden, vilket ju var litet roligt. Elvaåringen vann. 

Ångbastun var gemensam för både män och kvinnor, som den brukar, och mycket mörk och ångfylld (vilket ju var bra eftersom man inte skulle ha baddräkt på där.) Mycket förvirring och roade miner blev det dock när en pappa med sin pojke tog fel dörr ut ur ångbastun och dök upp i damernas duschrum, utan en tråd på kroppen naturligtvis. Han förstod dessutom inte att han hade gått fel och styrde längre in i duschrummet, mot omklädningsrummet, innan någon lyckades vifta honom tillbaka. Spännande saker händer i Kuusamo.   

Och nu ska vi steka blinier!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar