söndag 13 september 2020

Kanjonin kurkkaus

Vi inledde vandringssemestern (eller kanske promenadsemestern) med Kanjonin kurkkaus i Oulanka nationalpark. Ruskan håller just på att börja, det är tio grader varmt och på allt sätt perfekt skogsväder. Ganska mycket folk såg vi i skogen idag, men inte så det var trängsel direkt ändå.  



Vid branta stigningar fanns trappor. Hunden är mycket ovillig att dela på flocken och bromsar direkt om någon blir efter.

Mycket vacker kanjon. 

Bra utsikt över skogar och sjöar. Ibland stupade det rätt brant vid sidan av stigen. Alltför liten (eller klumpig) ska man inte vara - eller då får man hålla sig en bit från kanten. 



Sedan stannade vi och grillade korv till lunch. Elvaåringen hade köpt en tröja åt hunden på Citymarket i Kuusamo - litet oklart om han gillar den eller inte. Men så småningom satte sig elvaåringen på marken och lät hunden krypa upp i hennes famn, och bredde sedan sin jacka över honom, och så hade de båda det varmt och mysigt under lunchpausen. 

Vid eldplatsen gick en hängbro över floden . Enligt skyltarna skulle det vara 600 meter därifrån till en utsiktsplats, så vi gick för att spana in den - men det var nog de längsta 600 metrarna man har upplevt. Tror nog det blev ett par kilometer extra totalt (men rundan var 6 km från början, så det blev riktigt lagom ändå). 

Men utsikten var onekligen fin, när man väl kom så långt. Om ni tittar noga ser ni hängbron låååångt nedåt floden. 

Ännu ett kärr med kristallklart vatten såg vi, innan rundan var slut. Och så plockade vi ett par deciliter lingon att ha med köttbullarna i kväll. Fin första promenad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar