söndag 23 juni 2019

Hej från Nimis!

God morgon från vårt rum på tredje våningen i Agriturismo I Comelli! I går bytte vi ställe och körde i nästan tre timmar i ösregn längs slingriga bergsvägar. Efter att ha checkat in på vårt B&B åkte vi direkt vidare till San Daniele och skinkfestivalen.

San Daniele visade sig vara en mycket vacker stad, fylld av skinkproducenter och folk.och musik och marknadstält. Och vackert väder igen! Vi gick omkring och njöt av stämningen och maten, och deltog i en rundvandring på en liten skinkfabrik.

Mot kvällen åkte vi tillbaka till vårt familjeägda Agriturismo, som producerar vin och honung, och åt middag på deras restaurang. Den visade sig vara mycket bra, och fylldes helt av finklädd lokalbefolkning medan vi satt och åt på terrassen. Ägarfamiljen (moffa som tog emot, mommo i köket, dotter och söner som serverade och skötte hotelldelen) var trevliga och sällskapliga men talade som vanligt mycket krattig engelska. Men vi börjar ju nu bli rätt skickliga på tolkning, leenden, enstaka ord och viftningar, så vi lyckades till och med lista ut hur vi skulle gå för att hitta deras ladugård med kossor, ankor, en åsna och en häst.

Proppmätta efter en god middag gick vi en kvällspromenad längs vinåkrarna för att se på djuren...

...och fick njuta av solnedgången över bergen.

Tillbaka på rummen somnade vi gott till ljudet av de italienska sällskapen, som under prat och skratt och bestickklirr ännu fortsatte att äta på gården under oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar