måndag 17 juni 2019

Sol och berg och glass

Efter frukosten igår (vi hittade faktiskt en minibutik, som till 50 % upptogs av en enorm bröddisk med nybakt bröd, croissanter och bakelser - klockan 8 en söndag!) gick vi en liten promenad i byn och lade oss sedan i solstolarna (i skuggan - det var redan mycket varmt) och väntade på att poolen skulle öppna. Den har inte så generösa öppettider - från 10.30 till 20, med en lång siesta i mitten - så man måste vara påpasslig om man som minstingen vill bada många gånger per dag.

Sedan tog vi bilen upp i bergen, till en rifugio där vi åt lunch.

Mätta och belåtna började vi sedan vandra uppåt, mot nästa rifugio. Först var det bekvämt, men så småningom blev stigningen brantare och terrängen stenigare.

Efter kanske en timmes litet ansträngande vandring kom vi upp till en annan platå med en fin liten sjö (med ödlor på bottnen)....


...och fick sedan vandra sista biten längs en vacker dalgång. På den andra rifugion läskade vi oss med varsin öl och cokis innan vi traskade tillbaka ner.

Vi var tillbaka i vår by strax efter sex, och var vrålhungrig, så vi gick ut på pizza. Två skyndade sig tillbaka till hotellet för att hinna med ett kvällsdopp i poolen, medan resten...

hämtade take-away glass!!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar