tisdag 18 juni 2019

Högre höjder

I går körde vi bilen upp till rifugion 5 torri, som redan den ligger på över 2000 meters höjd. Sedan promenerade vi ytterligare uppåt och vandrade en runda. Här var landskapet stenigt och snön låg kvar på många ställen, men solen sken och shorts och t-skjorta (och vandringsskor!) var alldeles lämpligt som klädsel. Luften var tunn och uppförsbacken ganska tung, men utsikten var fantastisk.

På nästa topp fanns nästa rifugio, med solstolar där man kunde vila sina trötta ben. Vi pausade med en latte macchiato (en kombination som vi aldrig hade hört om förut, men gott var det).

Den här gången hade vi matsäck med, så vi satte oss i gräset (ljungen? Blommorna?) och njöt av en lunch bestående av bröd, salami, frukt och choklad.

Så promenerade och körde vi ner igen, och åkte och handlade mat i Cortina d'Ampezzo, och när vi kom ut ur butiken hade det börjat ösregna! Omväxlande väder här i bergen. Men det gjorde nu ingenting, vi åkte "hem" och lagade middag och simmade två gånger i poolen.

I dag lovar de mycket regn här i vår dal (fast just nu ser det ut så här!?!?!?), så vi funderar litet på att ta bilen och åka till prosecco-området. Fast först frukost, bara flickorna vaknar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar